Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MANIFEST ELECTORAL - Europa Ridică-Te!

Pentru prima dată în istoria sa, Uniunea Europeană -un proiect unic în istoria continentului nostru - s-ar putea să se divizeze, să se destrame și chiar să înceteze să mai existe. Efectul combinat al turbulențelor cauzate de globalizarea slab reglementată, consecințele economice și sociale grave ale crizei financiare, impactul unei revoluții tehnologice fără precedent și gestionarea haotică a fluxurilor de migrație au determinat forțe politice sau extremiste care încearcă să exploateze preocupările și temerile cetățenilor îngrijorați și confuzi.

Europa are nevoie de o schimbare completă, o reformă democrată radicală profundă. Poporul Europei a fost exclus din viziunea și destinul Europei. Europa nu poate exista fără poporul său.

Este timpul ca Democrații europeni să se afirme.

Partidele care au dominat scena europeană în ultimele decenii nu mai pot reînvia impulsul european extraordinar pe care părinții fondatori au reușit să-l creeze.

Acestea au obosit și au dezamăgit poporul: decalajul dintre cetățenii Europei și instituțiile europene s-a extins. În plus, politicile europene sunt adesea inadecvate sau incomplete.

Este timpul ca Democrații să preia controlul. Avem datoria să împărtășim visul nostru european cu cetățenii. Trăim conform unor valori precum respectul pentru demnitatea umană, statul de drept, libertate, egalitate, solidaritate și responsabilitate.

Aceste valori sunt încorporate în societățile noastre prin pluralism, nediscriminare, toleranță, respect pentru minoritățile naționale și lingvistice, egalitatea între bărbați și femei, și investițiile în tineret și educație.

Partidul Democrat European dorește și trebuie să inspire o nouă constelație politică, al cărei scop este să readucă Europa pe drumul cel bun.

Nu există un deficit de proiecte.

Este o provocare majoră, o chestiune de urgență.

PDE își asumă această provocare.

Pentru noi este timpul să reconstruim Europa.