Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VÁLASZTÁSI PROGRAM - TALPRA EURÓPA!

Története során első alkalommal az Európai Uniót, amely kontinensünk történelmének egyedülálló vállalkozása, a felbomlás, a szétesés, és akár a megszűnés veszélye is fenyegeti. A rosszul szabályozott globalizáció, a pénzügyi válság súlyos gazdasági és társadalmi következményei, a korábban soha nem látott mértékű technológiai forradalom, valamint a migrációs áramlás kaotikus kezelése által keltett zűrzavar összetett hatásai következtében egyes politikai vagy szélsőséges erők igyekeznek kihasználni az aggódó és összezavart polgárok aggályait és félelmeit.

Európának új kezdetre, alapvetően demokratikus, radikális váltásra van szüksége. Az európai lakosokat kizárták Európa jövőképének és sorsának alakításából. Európa nem létezhet a lakosai nélkül.

Elérkezett az idő, hogy az európai demokraták a sarkukra álljanak.

Az európai színteret évtizedek óta uraló pártok már nem képesek feléleszteni azt a hatalmas európai lendületet, amellyel az alapítók annak idején nekiindultak.

Elfáradtak és cserbenhagyták az embereket: az európai polgárok és az európai intézmények egyre inkább eltávolodnak egymástól. Ráadásul, az európai politikák mind gyakrabban tűnnek inadekvátnak és hiányosnak.

Itt az idő, hogy a demokraták átvegyék az irányítást. Kötelességünk, hogy a polgárokkal is megosszuk a mi európai álmunkat. Mi valóban az emberi méltóság tiszteletben tartása, a jogállamiság, szabadság, egyenlőség, szolidaritás és felelősségvállalás értékeinek megfelelően élünk.

Ezek az értékek a pluralizmusban, a megkülönböztetés tilalmában, a toleranciában, a nemzeti és nyelvi kisebbségek tiszteletben tartásában, a férfiak és nők egyenlőségében, valamint az ifjúság és az oktatási programok támogatásában öltenek testet társadalmainkban.

Az Európai Demokrata Párt szándéka, hogy egy újfajta politikai felállást hozzon létre, amellyel visszatéríti Európát a helyes útra.

Projektekből nincs hiány.

Ez az egyik fő kihívás, és azonnali megoldást kíván.

Az EDP vállalja ezt a kihívást.

Szerintünk itt az idő, hogy újjáépítsük Európát.